Chocoladetulband

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
(± 20 plakken)

250 gr zachte boter
250 gr suiker
een snufje zout
5 eieren
375 gr bloem
50 gr cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels melk
3 eetlepels koffielikeur
125 gr grofgehakte pure chocolade
poedersuiker
een ingevette tulbandvorm, inh. ± 2 liter

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
tulbandvorm,mixer

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.
Roer de boter, de suiker en het zout schuimig en klop de eieren erdoor.

Bereidingswijze

Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder en spatel ze door het eimengsel.
Roer de melk, de likeur en de chocolade erdoor en schenk het mengsel in de vorm.
Bak de tulband 60-70 minuten in het midden van de oven.
Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem voor het serveren met een dun laagje poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten