Aziatische gestoomde Aubergine
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-02-2009
Een heerlijk smakelijk, maar simpel gerecht.
Ingrediënten 2 personen
- 2 aubergines- 2 uien
- olie
- stukje verse gember, fijngehakt
- 1 teentje verse knoflook, fijngehakt
- scheutje ketjap
- beetje kokosmelk
- beetje pindakaas
- 1 zakje taugé
- zakje kroepoek
Benodigdheden
2x wok waarvan 1 met stoominzetVoorbereiding
Hak de ui, de gember en de knoflook fijn. Snijd de aubergines in de lengte in tweeën en hol ze uit. Hak het vruchtvlees wat eruit komt fijn en besprenkel dit met wat citroensap. Was de taugé en laat deze in een vergiet uitlekken.
Bereidingswijze
Laat de auberginehelften ongeveer 35 minuten stomen in wok. Fruit intussen in een andere wok de ui, met de gember en de knoflook. Roer hier de auberginevruchtvlees, scheutje ketkap, wat kokosmelk en een beetje pindakaas doorheen en laat dit even pruttelen tot de aubergine gaar genoeg is.
Zodra de auberginehelften gaar gestoomd zijn zet je ze op een voorverwarmde schaal en vult ze met het auberginemengsel. Bestrooi dit met wat taugé en grof fijngehakte kroepoek.
Bron
Mijn recept, geïnspireerd door recept Kukus Terong uit boek: de keuken van Melati.
Serveertip
Serveer het met rijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties