Aziatische gestoomde Aubergine

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2009

Een heerlijk smakelijk, maar simpel gerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 2 aubergines
- 2 uien
- olie
- stukje verse gember, fijngehakt
- 1 teentje verse knoflook, fijngehakt
- scheutje ketjap
- beetje kokosmelk
- beetje pindakaas
- 1 zakje taugé
- zakje kroepoek
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2x wok waarvan 1 met stoominzet

Voorbereiding

Hak de ui, de gember en de knoflook fijn. Snijd de aubergines in de lengte in tweeën en hol ze uit. Hak het vruchtvlees wat eruit komt fijn en besprenkel dit met wat citroensap. Was de taugé en laat deze in een vergiet uitlekken.

Bereidingswijze

Laat de auberginehelften ongeveer 35 minuten stomen in wok. Fruit intussen in een andere wok de ui, met de gember en de knoflook. Roer hier de auberginevruchtvlees, scheutje ketkap, wat kokosmelk en een beetje pindakaas doorheen en laat dit even pruttelen tot de aubergine gaar genoeg is.
Zodra de auberginehelften gaar gestoomd zijn zet je ze op een voorverwarmde schaal en vult ze met het auberginemengsel. Bestrooi dit met wat taugé en grof fijngehakte kroepoek.

Bron

Mijn recept, geïnspireerd door recept Kukus Terong uit boek: de keuken van Melati.

Serveertip

Serveer het met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten