1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Varkensrollade Teriyaki (Slowcooker)

Varkensrollade Teriyaki (Slowcooker)

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2009

Ingrediënten 6 personen


1 beetje doorregen varkensrollade van ong 1 kilo
230 ml appelsap
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel witte azijn
1 theelepel geraspte gember of gemberpoeder
1 theelepel geraspte knoflook of poeder
zout naar smaak
een fijn gesneden rode spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believe. Of een theelepel sambal oelek.
2 1/2 eetlepel maizena
water


Verder heb je nodig


Slowcooker/crockpot


Rollade met een oosters tintje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe het mengsel met de kruiden in de spowcooker/crockpot. Leg hierin de rollade, naar keuze eerst rondom even aangebraden of rauw. Bedruip hem met het vocht rondom. Doe de deksel erop en laat op low staan: 7 a 8 uur.
Haal de rollade eruit en houd hem warm. Doe het vleesvocht in een pannetje, breng het aan de kook en bind het met de met water aangemaakte maizena.
Snijd de rollade in plakjes en serveer met de saus.

Serveertip

Lekker met rijst en sperciebonen.

Bron

Amerikaanse site en iets aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van slow-cooker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top