Pittige oosterse andijvie

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2009
  • Pittige oosterse andijvie

    Pittige oosterse andijvie

    Pittige oosterse andijvie

Zo lust iedereen andijvie. Lekker pittig gekruid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo andijvie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
150 gram reepjes mager rookspek
20 gram boter
1 eetlepel bloem
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak
klein scheutje ketjap manis
peper, zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Andijvie in reepjes snijden en wassen. Andijvie kort koken (± 5 minuten). In vergiet goed uit laten lekken. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen.

Bereidingswijze

Boter smelten. Spekreepjes hierin goudbruin bakken. Sjalotjes en knoflook toevoegen en glazig bakken. Kerriepoeder en sambal even meebakken. Bloem toevoegen. Goed doorroeren en even meebakken. Andijvie erbij. Alles goed door elkaar roeren. Even aan de kook brengen. Op smaak maken met ketjap, peper en zout.

Serveertip

Lekker met een balletje gehakt en gebakken of gekookte aardappelen of puree.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 22-10-2019

Is erg lekker en nu ben ik benieuwd wat je ervan vindt Ria. Dank je wel voor je reactie. Groet, Petra

riawes avatar
riawes 20-10-2019

Oh wat lekker weer, dus snel meegenomen en aanstaande week op tafel groet van Ria

pwiggers avatar
pwiggers 20-10-2019

Dat is heel leuk om te horen ena1. Blij te horen dat de ndijvie je zo goed heeft gesmaakt. Dank je wel voor je reactie bij mijn recept. Groetjes Petra.

pwiggers avatar
pwiggers 20-10-2019

Succes met de andijvie Els. Ik denk dat de andijvie ook heel goed smaak als je hem rauw verwerkt. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Hoor het graag van je Els.Groet, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 20-10-2019

Ik zou de andijvie gewoon rauw erdoor doen want het gaart toch wel bij de spekjes. Ik ga het eens uitproberen met deze kruiden ben erg benieuwd. Ik maak meestal alleen andijviestamppot met rauwe andijvie en spekjes. Ik ben geen liefhebber van gekookte andijvie. Je hoort(leest) ervan. Smulgroet Els

ena1 avatar
ena1 19-10-2019

Een super recept, ik wil minder melk gebruiken en dit is zo een heerlijk sausje bij de pittige andijvie

ArualB avatar
ArualB 29-05-2013

Heerlijk recept Petra! Zelfs onze oudste (houdt niet van andijvie) vond het lekker!

ArualB avatar
ArualB 01-05-2013

Ik maak er meestal stamppot van maar dit lijkt me ook erg lekker. Gaan we eens uit proberen. Dank je wel.

ruthbrock avatar
ruthbrock 28-04-2013

hoi Petra. Vanavond dit recept gemaakt, en het was heerlijk. ik heb alleen i.p.v. kerriepoeder, massala gebruikt. Fijne week en lieve groetjes van Ruth

cor11 avatar
cor11 05-11-2010

Dit recept gemaakt na 30 jaar geen andijvie te hebben gegeten, het was heerlijk, iets teveel spekjes waardoor zout en peper en ketjat niet nodig waren, het geheel met gebakken krieltjes en een gehaktbal. Bedankt voor een nieuwe eet-ervaring

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten