1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Pittige oosterse andijvie

Pittige oosterse andijvie

Door: pwiggers

  • Aziatisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kilo andijvie
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
150 gram reepjes mager rookspek
20 gram boter
1 eetlepel bloem
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak
klein scheutje ketjap manis
peper, zout


Pittige oosterse andijvie
Pittige oosterse andijvie

Zo lust iedereen andijvie. Lekker pittig gekruid.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Andijvie in reepjes snijden en wassen. Andijvie kort koken (± 5 minuten). In vergiet goed uit laten lekken. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen.

Bereidingswijze

Boter smelten. Spekreepjes hierin goudbruin bakken. Sjalotjes en knoflook toevoegen en glazig bakken. Kerriepoeder en sambal even meebakken. Bloem toevoegen. Goed doorroeren en even meebakken. Andijvie erbij. Alles goed door elkaar roeren. Even aan de kook brengen. Op smaak maken met ketjap, peper en zout.

Serveertip

Lekker met een balletje gehakt en gebakken of gekookte aardappelen of puree.



Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top