Gehakt-loempiaatjes

  • Internationaal, Borrelhapje
  • 20-30 min.

lekker bij frietjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 vellen fyllodeeg
1 ui 1 teentje knoflook
75 gr tauge
2 tl sambal oelek
125 gr half om half gehakt
3 fijngesneden worteltjes
1 a 2 lepels ketjap
1/2 el maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vochtige doek ,mes ,frituur pan

Voorbereiding

Laat 12 vellen fyllodeeg ontdooien.
Snipper 1 kleine ui en 1 teentje knoflook fijn.
Snijd 75 gr taugé kleiner.
wortelstjes fijnsnijden

Bereidingswijze

Fruit in 1 eetlepel olie de ui, de knoflook en 2 theelepels sambal oelek kort, voeg 125 gr varkensgehakt toe en bak het rul en bruin.
Schep er de taugé en 40 gr worteljulienne (zakje, of 3 fijngesneden worteltjes) door, bak dit kort mee en breng op smaak met 1-2 eetlepels ketjap, zout en peper.
Bind het vocht met 1/2 eetlepel aangemaakte maïzena.
Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel (houd de rest apart onder een vochtige doek) met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel van de vulling over.
Vouw de onder rand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op.
Druk de naad met water iets vast.
Verhit frituurolie tot 180°C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin.
Laat op keukenpapier uitlekken.

Serveertip

lekker met Frites

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

planco avatar
planco

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten