Ketchup

  • Saus/dressing
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2009
  • Ketchup

    Ketchup

    Ketchup

  • Ketchup

    Ketchup

    Ketchup

in augustus zijn de tomaten goedkoop dus dan kun je dit recept goed maken. ik heb dan tomaten uit eigen tuin . en ik heb dit recept met gele tomaten gemaakt .... is wel grappig als iemand om tomatenketchup vraagt en die krijgt een fles met gele inhoud voor gezet echt lachen..... als je tomaten uit eigen tuin hebt en je hebt niet genoeg in een keer oogsten kun je ze zolang in de vriezer bewaren tot je genoeg tomaten hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ui
2 1/2 kilo tomaten
1/2 kaneelstokje (of kaneelpoeder)
5 kruidnagels
1 tl mosterd zaad
5 zwarte peperkorrels
1 laurierblaadje
1 tl thijm
100 gr witte basterd suiker
1 1/2 dl azijn
3 tl zout
1 tl chilipoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
groot thee ei
trechter
3 (glazen) flessen á 370 ml
houten lepel
passeviet zeef (zeef met een draaimolen erop)

Voorbereiding

flessen schoonmaken en alles klaar zetten

Bereidingswijze

ui pellen en snipperen. tomaten wassen en in vieren snijden ui en tomaat in grote pan doen . met deksel op zacht vuur aan de kook brengen ongeveer 15 min` zachtjes laten koken. kaneel stokje in stukjes breken en met mosterdzaad, peperkorrels thijm kruidnagel laurierblad in thee ei doen . als de tomaten goed gaar zijn de passeviet op een andere pan zetten en de tomaten massa er in doen en door de zeef draaien zo blijfen alle pitjes en velletjes in de zeef achter. pan op het vuur zette en de rest van de kruiden en azijn toevoegen en het thee ei erin hangen zonder deksel op middelmatig tot zacht vuur 2 uur laten koken tot er nog maar de helft over is. regelmatig roeren het laatste half uur zeer regelmatig roeren. gebruik de steel van een houten lepel en zet die er rechtop in en meet af zet met een stift een markering dan kun je zien
(na regelmatig meten ) waneer er de helft is ingekookt. in flessen vullen en direct afsluiten. af laten koelen en etiketten erop en 2 weken op koele donkere plaats weg zetten. en dan lekker smullen.mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
je kunt de ketchup naar eigen smaak pittiger of zoeter make .
oh en de flessen ketchup zijn maaaaaaaaaaaanden houdbaar....

Bron

ooit uit de TIP gehaald ongeveer 1990

Serveertip

lekker overal waar je ketchup voor of bij gebruikt
frietje frikandel speciaal hamburger enz enz enz

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten