noedel-salade
- Aziatisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 02-02-2009
Een heerlijke salade die je gemakkelijk kunt uitbreiden tot een hoofdgerecht.
Ingrediënten 4 personen
150gr Amoy Singapore Noodles3 eetl Amoy Hoisinsaus
3 eetl Amoy Dipper Dip-saus
3 eetl Amoy oester Premium-saus
1 eetl Amoy sesam-olie
1 eetl limoensap
5 lente-uitjes
1 enkele kipfilet van ongeveer 125 gr
1 rode peper
1/2 komkommer
1 eetl sesamzaadjes
2 eetl fijngehakt korianderblad
zout
Bereidingswijze
Pocheer de kipfilet in lichtgezouten water gaar. Laat hem afkoelen en scheur hem in ragfijne reepjes. Schil de komkommer, verwijder vocht en zaadjes en snijdt hem in fijne lucifer-grote reepjes. Maak de lente-uitjes schoon, halveer ze in de lengte en snijdt deze stukken elk in drieën. Was het pepertje, halveer hem in de lengte en breedte, verwijder de zaadjes en snijdt de stukken in ragfijne lange reepjes.
Trek de noedels een beetje uit elkaar en snijd ze in stukjes van ca 4 cm. Meng de sauzen, olie en limoensap met elkaar en schep alle andere ingrediënten erdoor.
Bron
zelf bedacht met behulp van Amoy.
Serveertip
Verdeel de salade over 4 mooie Chinese soepkommen.
Strooi er de sesamzaadjes en koriander over.
Laatste reacties
Ik beoordeel dit recept met 5 sterren, heel erg lekker.
Ik heb hier een hoofdgerecht van gemaakt door hoeveelheden uit ingredientenlijst wat aan te passen. En dan samen met cashewsoep uit ander recept (ook een aanrader!). Mmm...heerlijk.