Boekweitbrood

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2009
  • Boekweitbrood

    Boekweitbrood

    Boekweitbrood

Deel dit recept

Bereidingswijze

Ingrediënten

glazen cakevorm of klein broodblik*

± 3½ dl water
20 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist
1 theelepel suiker
550 gram boekweitmeel
10 gram zout
3 eetlepels olie of vloeibare margarine






Bereiding

Verwarm het water tot lauwwarm.
Los de gist er in op en voeg de suiker toe. Laat dit mengsel 10 minuten staan.
Meng het boekweitmeel en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk de gistoplossing en de olie of margarine in het kuiltje.
Mix met een mixer met kneedhaken of kneed met de hand vanuit het midden tot een soepel deeg is ontstaan.
Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen.
Bestrijk de bakvorm met wat olie of margarine.
Kneed het deeg nogmaals kort door en doe het in de vorm.
Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats nog een half uur rijzen.
Warm de oven voor op 200° C.
Bak het brood in het midden van de oven in 35-45 minuten gaar.
Neem het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
Snijd het brood in sneetjes. Verpak het eventueel in porties in diepvrieszakjes en vries dit in.


Allergie info:

Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
* Voor brood van glutenvrije meelsoorten kan het beste een cakevorm worden gebruikt. Een donkere broodbakvorm geeft bij glutenvrij brood een zeer droge korst

Bron

voedingscentrum

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten