Zuidfranse kipstoofschotel
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-02-2009
Ingrediënten 4 personen
1 kg drumstickszout, peper
2 eetlepels boter
1 fijngesneden ui
250 gr venkel in stukjes
250 gr champignons in plakjes
1 geschilde sinaasappel in vieren
2 geperste teentjes knoflook
2 eetlepels tomatenpuree
2 1/2 dl droge witte wijn
1 eetlepel gedroogde oregano
750 gr (voorgekookte) krielaardappeltjes
2 eetlepels fijngesneden verse oregano
Voorbereiding
Ui in stukken snijden champignons schoonmaken en in vieren delen.
Knoflook fijnmaken ,sinasappel schillen en partjes maken
Bereidingswijze
Wrijf de drumsticks in met zout en peper en bak ze op hoog vuur in de boter in 5-10 minuten rondom
lichtbruin.
Voeg de ui toe en bak die 2 minuten mee.
Voeg de venkel en de champignons toe en bak ook die 2 minuten mee.
Voeg de sinaasappel, knoflook, tomatenpuree, wijn en gedroogde oregano toe, breng het mengsel aan de kook en laat het op laag vuur 20 minuten stoven.
Voeg de krieltjes toe en breng de stoofschotel weer aan de kook.
Voeg naar smaak zout en peper toe en stoof de krieltjes nog 10-15 minuten mee.
Serveertip
Strooi voor het serveren de verse oregano over de stoofschotel.
Laatste reacties
Heb je recept meegenomen, lijkt me erg lekker. Thanks groeten Olga