Bessen-appelplaatkoek

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2009
  • Bessen-appelplaatkoek

    Bessen-appelplaatkoek

    Bessen-appelplaatkoek

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
175 gr ongezouten boter, in blokjes + extra voor het invetten
300 gr bloem, + extra voor het bestuiven
300 ml slagroom + extra voor erbij
3 eieren
220 gr fijne kristalsuiker
1 tl vanillearoma
3 Granny smiths, geschild, klokhuis verwijderd, in dunne plakjes, omgeschept met 2 el citroensap
300 gr gemengde diepvriesbessen of -zomerfruitmix, ontdooid
poedersuiker
bramen- of aardbeienjam, voor erbij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm van 32 x 22 cm licht in en bestuif met bloem.
Breng de boter en slagroom op middelhoog vuur net tegen de kook aan. Laat licht afkoelen.
Klop de eieren met de suiker met een elektrische mixer dik en bleek.
Klop er langzaam het roommengsel door.
Zeef de bloem erboven en spatel de bloem er met een metalen lepel door.
Roer de vanille, appel en bessen erdoor en schenk in de vorm.
Bak 40-45 min tot de koek goudbruin is en tot een pen die je in het midden steekt er schoon uit komt.
Serveer met poedersuiker, jam en geklopte slagroom.

Bron

Delicious

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten