Witlofsoep met oesterzwamreepjes

 • Belgisch, Soep
 • 10-20 min.
 • Geplaatst op 01-02-2009
 • Witlofsoep met oesterzwamreepjes

  Witlofsoep met oesterzwamreepjes

  Witlofsoep met oesterzwamreepjes

 • Witlofsoep met oesterzwamreepjes

  Witlofsoep met oesterzwamreepjes

  Witlofsoep met oesterzwamreepjes

Een heerlijke zachte soep die er prachtig uitziet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 stronkjes witlof; 2 preiwitten; 400 gr oesterzwammen; 2 eetl olijfolie; 3 dl koffiemelk; 4 dl groentebouillon, peper; kruidenzout en een paar takjes peterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer

Voorbereiding

Maak de witlof en de prei schoon en snij ze fijn. Breng de groenten aan de kook in weinig water. Maak intussen de oesterzwammen schoon en snij in dunne reepjes of kleine stukjes.

Bereidingswijze

Als de groenten gaar zijn mix ze dan fijn. Voeg koffiemelk en bouillon toe. Breng de soep verder op smaak en laat ze goed warm worden. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de oesterzwamreepjes enkele minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Doe de soep in kommen en drapeer de oesterzwamreepjes erop. Bestrooi de soep met wat peterselie.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

kookclub2006 avatar
kookclub2006 26-03-2010

Heb deze soepje gemaakt. De combinatie was heerlijk en ik zal het zeker nog een keer weer maken. Wel heb ik voor 2 keer gemaakt, want ik bent alleenstaande. Ik had in marinade gepersifleerde cantharellen gebruikt i.p.v. oesterzwammen. Jou menu was echt een voor-jaars aanwinst aan mijn smaakpalet. Bedankt. Groetjes Deon

pwiggers avatar
pwiggers 22-03-2010

Hallo Jos, Ook je soep heb ik gemaakt in het kader van het Menu van de maand Maart. In eerste instantie zo gemaakt als in je recept beschreven. Je had geen gewichten genoemd van de prei en de witlof in je recept. Jammer, want nu overheerste de smaak van de prei. Ik heb er nog 4 flinke witlofstruikjes aan toegevoegd en even mee laten koken. Nu vond ik het echt witlofsoep. In plaats van koffieroom heb ik slagroom gebruikt en maar de helft van de oesterzwammen. De soep blijft zeker in mijn kookboek staan, want de combinatie was erg lekker en ook een succes bij mijn vriendinnen van de leesclub, maar wel aangepast. Hoop dat je dat niet erg vindt? Groetjes, Petra

alidada avatar
alidada 01-03-2010

Ziet er goed uit Jos. Het gaat in mijn kookboek. Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten