Lamsvlees in ketjapsaus (Tonseng)

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
450 gr lamsvlees
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
500 ml water
4 el ketjap manis
1/2 tl gemalen peper
2 el limoensap
5 koolbladeren
zout naar smaak
suiker naar smaak
3 eetl wokolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukjes. Snijd de sjalotten, de knoflook en de lomboks fijn. Snijd de kool in stukjes. Verhit in een wok de wokolie en bak de knoflook goudbruin. Voeg dan de sjalotten en de lomboks toe en bak deze totdat de sjalotten zacht zijn geworden.
Voeg dan het vlees toe. Vervolgens het water, de ketjap, de peper, het zout en de suiker toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt. Vervolgens de kool en het limoensap toevoegen en het geheel nog zachtjes laten sudderen totdat alles gaar is.

Serveertip

Lekker met witte rijst en sambal boontjes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mar72 avatar
mar72

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten