1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Mosselsoep

Mosselsoep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kg mosselen
1 grote ui
peper, zout
1 liter water
2 stukken wit van prei
20 gr boter
50 gr boter
50 gr bloem
1/4 liter wijn
1 dl room
1 eidooier
25 gr peterselie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de mosselen een uur in koud water met zout en kijk ze dan zorgvuldig na.
Reinig intussen de ui en snijd hem in grote stukken.

Bereidingswijze

Zet de mosselen een uur in koud water met zout en kijk ze dan zorgvuldig na.
Reinig intussen de ui en snijd hem in grote stukken.
Doe de mosselen, de ui, de peper en het zout en 1 liter water in een grote kookpan en laat gaar koken.
Reinig intussen de prei.
Snijd fijn en fruit het in een weinig boter.
Smelt 50 gr boter en voeg hier al roerend de bloem aan toe om een roux te bekomen.
Giet, als de mosselen gaar zijn, het kookvocht hiervan door een zeef en vang het in een kookpan op.
Leng zo nodig aan tot 1 liter.
Voeg dit al roerend bij de roux en laat doorkoken.
Haal de mosselen uit de schelp en ontdoe ze van de baard.
Doe de mosselen, de wijn en de gefruite prei bij de velouté.

Serveertip

Klop de room en de eidooier los in de soepterrine, giet hierover de soep.
Werk af met gehakte peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top