Bruine bonen met rijst

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dikke plak pekelvlees ca. 100 gr.
2 dikke plakken gekookte ham ca. 200 gr.
1 varkenshamlap ca. 200 gr.
zout, zwarte peper uit de molen
nootmuskaat of fijngemalen foelie
3 el. olie
2 middelgrote uien, in smalle ringen gesneden.
1 middelgrote prei, in smalle ringen gesneden
1 kleine rode en 1 kleine groene paprika bij voorkeur ontveld vruchtvlees in smalle reepjes gesneden.
2 teentjes knoflook ragfijn gehakt
2 el. tomatenpuree
1 tl. Worcestershire sauce (Lea & Perrins)
2 tl. hot peppersauce (Louisiana Gold)
1 tl. rietsuiker of rietsuikerstroop
1 groot blik bruine bonen uitlekgewicht 650 gr.
1 el. fijngesneden bladselderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het pekelvlees, ham en varkenslappen in blokjes ca. 1 cm. Strooi er wat zout, peper en nootmuskaat over. Schep alles enkele malen om.
Verhit een braadpan en laat de ollie heet worden.
Bak het gekruide vlees (pekelvlees, ham en varkenslap) er, onder voortdurend omscheppen, 3 min. in.
Schep er daarna de uien, knoflook. prei en paprika`s door. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2 maal 3 min. zachtjes bakken.
Meng tomatenpuree, Worcestershire sauce, hot peppersauce en rietsuiker.
Voeg het mengsel bij het vlees en de groenten. Leg het deksel op de pan en laat alles 3 maal 3 min. zachtjes smoren
Schep daarna de uitgelekte bruine bonen erdoor en laat ze door en door warm worden.

Serveertip

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal. Strooi bladselderij erover. Geef er apart droog gekookte rijst bij.
Tip: neem red kidney beans uit blik in plaats van de bruine bonen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar
antpe

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten