Blini`s (Zoete)

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2009

In Rusland worden blini`s meestal als hartig hapje geserveerd. Laat hiervoor de suiker weg uit het beslag. Snijd de blini doormidden, bestrijk deze met wat zure room en beleg met een plakje gerookte zalm.
Andere Varianten zijn: Gerookte ham met een ananascremekaas, eiersalade met cherrytomaat en tuinkers en kruidenroomkaas met plakjes tomaat

Deel dit recept

Ingrediënten
VOOR 20 STUKS :
4 eidooiers, 150 g volkorentarwemeel, 150 g tarwebloem, 2 tl bakpoeder, 3,5 dl slagroom, 4 eiwitten, 50 g suiker, 50 g rozijnen (blank,blauw), geweld, 1 appel, geschild in blokjes,, 20/25 g boter om te bakken, poedersuiker
VOOR DE VULLING:
125 g creme fraiche, 1 el dessertsaus (aardbeien), vers fruit (bijvoorbeeld frambozen) of jam
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Drie Bakringen

Voorbereiding

Klop de eidooiers schuimig. Doe het meel en de bloem in een kom en voeg de schuimige eidooiers hieraan toe. Voeg daarna de slagroom toe en roer alles goed door elkaar. Klop de eiwitten met suiker stijf en spatel dit door het beslag. Roer als laatste de rozijnen en appelblokjes door het beslag

Bereidingswijze

Verwarm een klontje boter in de pan en bak van het beslagkleine ronde blini`s. Dit gaat het best door het beslag in drie bakringen te scheppen. Bak ze aan beide kanten licht bruin. Meng de creme fraiche en de aardbeiensaus. Snijd de blini vervolgens doormidden en vul deze met creme fraiche en fruit. Bestrooi met poedersuiker

Bron

Boni Boodschappen

Serveertip

Ga voor een mooi versierd bord als volgt te werk: bedek het bord met aardbeiensaus en trek hier met yoghurt witte strepen in. Dit kan met een spuitzakje van bakpapier (knip er een klein puntje af) of met achterkant van een lepel. Gebruik eventueel een coctailprikker om er een mooi patroon in te maken

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten