Eendenborstfilet met vijgen.

  • 30-60 min.
  • Eendenborstfilet met vijgen.

    Eendenborstfilet met vijgen.

    Eendenborstfilet met vijgen.

Bak eendenborst altijd eerst op het vel, zodat deze lekker knapperig wordt en het vet voor een deel wegloopt. Zijn de borsten erg groot, neem er dan eventueel drie, snijd ze na het bakken in repen, verdeel dit in 4 porties en garneer met de saus en vijgen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 vijgen, 2dl rode port, 4 eendenborstfilets, zout , peper, 1dl wildfond (pot).
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 928,83 kcal
Koolhydraten 26,74 g
Eiwitten 54,60 g
Vetten 61,83 g

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan met dikke bodem goed heet voor. Leg de stukken eendenborst hierin met de vetkant naar beneden en bak mooi goudbruin. Keer het vlees om en bak de andere kant kort. Neem de borstfilets uit de pan en schenk het uitgelopen vet uit de pan. Blus de koekenpan met de fond en de port met gemarineerde vijgen en breng aan de kook. Roer met een houten lepel de aanbakstels los en laat de saus kort inkoken. Dek de stukken eend af met folie om ze warm te houden. Snijd de overige vijgen van bovenaf kruislings in tot bijna onderaan. Duw ze enigszins uiteen. Warm de eendenborst kort door in de saus en serveer de eendenborst met de saus en de ingesneden vijgen. Maak de saus eventueel voor een extra zoetje af, door er een lepel rode bessengelei in te laten smelten voor de stukken filet in de saus worden doorgewarmd.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wavla avatar
wavla

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten