1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Camenmbertsouffle

Camenmbertsouffle

Door: wavla

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-01-2009

Ingrediënten 4 personen


100gr. camembert, 60 gr. boter, 50gr. bloem, 21/2 fl mrlk, 2 eieren, zout. EXTRA NODIG: (1 persoons) overschaaltjes.



Een simpel soufflegerecht dat eventueel nog extra gevuld kan worden door wat gehakte walnoten op de bodem van de ramequins te strooien voor de soufflemassa wordt toegevoegd. In plaats van camembert kan ook brie worden genomen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de eenspersoons overnschaaltjes in met boter. Snijd de camember in piepkleine blokjes.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem in 1 keer toe. Roer tot een samenhangend geheel en laat 2 minuten zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus. Laat kort doorkoken. neem de pan van het vuur en laat de bechamel enigszins afkoelen. Splits de eieren. Meng de stukjes kaas door de massa en aansluitend een voor een de eidooiers. Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout. Meng eerst 1 a 2 eetlepels van de bechamel door de eiwitten, laat de eiwit massa dan op de bechamel glijden en spatel dooreen. Verdeel over de 4 vormpjes en plaats deze in de warme overn. Laat de souffle`s gaar worden en mooi rijzen in 20 minuten.

Bron

Gooi en Eemlander



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wavla
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top