De knolsederijpuree met wilde rijst

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2009
  • De knolsederijpuree met wilde rijst

    De knolsederijpuree met wilde rijst

    De knolsederijpuree met wilde rijst

Een smakelijk en goed alternatief voor aardappelpuree is deze knolsederijpuree met wilde rijst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram knolselderij
300 gram aardappelen
3 EL roomboter
wilde (zwarte) rijst
peper en zout naar smaak
1 hardgekookt ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer

Voorbereiding

Schil de knolselderij en aardappels en snij ze in blokjes.

Bereidingswijze

Zet de blokjes knolselderij op het vuur en kook ze gaar in 15-20 minuten. Zet tegelijkertijd de wilde rijst op en laat die in 20 minuten gaarkoken (let op: wilde rijst houdt z`n bite en wordt niet echt zacht zoals de normale witte rijst die we kennen). Giet de knolselderij en aardappelen af en doe de blokjes in een kom. Voeg een lekker stuk roomboter, ei, toe en zout en peper naar smaak. Maak er vervolgens een puree van. De staafmixer werkt het makkelijkst en resulteert in een mooie gelijkmatige puree. Voeg vervolgens de gekookte wilde rijst toe en roer die met een pollepel gelijkmatig door de puree.

Bron

Dit recept komt uit het boek van Alice Toklas + www.zaansekeuken.nl

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij een stoofpotje, bij wild, makkelijk, apart, goedkoop.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten