Champignonsoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2009

Een zachte, goed gebonden champignonsoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*250 gram champignons in plakjes
*5 dl kippenbouillon
*5 dl melk
*1 gesnipperde ui
*2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
*50 gram boter
*50 gram bloem
*1 flinke scheut droge witte wijn
*witte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 451,57 kcal
Koolhydraten 34,46 g
Eiwitten 15,65 g
Vetten 25,98 g

Bereidingswijze

Smelt de klont boter in de soeppan op een rustig vuur.
Laat de boter niet kleuren. Fruit de ui.
Laat de ui niet bruin worden, maar bak deze glazig. Doe de bloem in een keer in de pan en roer deze met een houten spatel door de boter en massa tot er een soort deeg is. Roer even goed door: je wilt geen klonten. Voeg nu langzaam de melk toe, terwijl je blijft roeren.
Voeg vervolgens de champignons toe en breng het mengsel rustig aan de kook. Voeg vervolgens de kippenbouillon toe.
Blijf de champignonsoep de hele tijd goed roeren. Melk brandt nou eenmaal snel aan en daar word je soep niet beter op.
Hak wat bladpeterselie heel erg fijn met je koksmes. Doe ca. 2 lepels vlak voor het opdienen door je zelfgemaakte soep, samen met een flinke scheut witte wijn.
Breng de soep op smaak met peper en eventueel wat zout.

Bron

Theo`s puur avontuur (aangepast)

Serveertip

Nog lekkerder met vers gemaakt brood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 11-02-2015

soepje. .

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 11-02-2015

Met 750 ml bouillon en geen peterselie gemaakt: heel lekker snoepje! Dank je, vrgr. Henk

zeedraakjuh avatar
zeedraakjuh 27-09-2014

heb de soep gister gemaakt en hij was heerlijk ..bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten