1. Home
  2. Recepten
  3. hokey pokey

hokey pokey

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2009

Ingrediënten


100g suiker * 4el golden syrup * 1 ½ tl dubbelkoolzure soda



Hokey Pokey / (Nigella Lawson )

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de suiker en de siroop in een pan en roer ze door elkaar. Als je de pan op het vuur zet, mag je niet meer roeren. Zet de pan op het vuur en laat het mengsel eerst smelten en tot een soort drab worden, en dan tot een borrelende massa met de kleur van esdoornsiroop veranderen dat zal ongeveer een minuut of drie duren. Zet de pan van het vuur, klop de dubbelkoolzure soda door de massa en kijk toe hoe de siroop in een sissende wolk van luchtig goud verandert. Kieper de wolk onmiddellijk op een stuk bakpapier of ingevet aluminiumfolie. Versplinter de gesmolten massa in grote en kleine stukken.

Bron

(Nigella Lawson / Contact Uitgeverij)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aruys


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aruys
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top