reyan recepten frikandel broodje

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-01-2009

voor dit recept kan je ook kant en klare bladerdeeg kopen hieronder staat ook het recept voor bladerdeeg

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Ingrediënten:
500 gr bloem
500 gr boter
10 gr zout
theekopje koud water

5 frikandellen
curry




Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank,aardappelschilmesje,oven

Voorbereiding

Werkwijze
Zeef de bloem en voeg er een mespuntje zout aan toe
Doe de bloem in een grote kom
Leg de boter op de bloem en snij die met 2 messen in kleine blokjes
Voeg een scheutje water toe
Met een mixer met deeghaken ga je de bloem en de boter kneden
Voeg beetje bij beetje het koude water toe
Het deeg is klaar als er geen klontjes meer zijn
Maak een bal van het deeg
Pak de deegbal in met plastic folie
Laat het deeg minimaal 3 kwartier rusten in de koelkast
Bestrooi de keukentafel met bloem
Rol het deeg uit tot een grote lap
Vouw de 4 zijkanten naar het midden (1)
Vouw de boven kant over de onderkant (2)
Vouw de linkerkant over de rechterkant (3)
Rol het deeg nu weer uit tot een grote lap
Herhaal het vouwen (1,2 en 3)
Pak het deeg weer in plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten
Herhaal het uitrollen en vouwen nog 1 maal
Rol het deeg nu uit tot een lap
Je kunt het nu snijden in elke gewenste grootte
Het deeg blijft in de koelkast 2 tot 3 dagen goed. In de vriezer kun je het tot 5 a 6 maanden bewaren. Rol de lap op met keukenfolie zodat het niet gaat plakken. Zorg dat je het een avond van de voren uit de vriezer haalt om goed te ontdooien.

Bereidingswijze

haal het bladerdeeg en de frikandelen uit de diepvries.
verwarm de oven voor. hetlucht oven 230graden
gasoven stand 2

snijd het bladerdeeg doormidden.
snijd de frikandel door drieen.
spuit wat curry op het bladerdeeg.
rol de frikandel in het bladerdeeg en vouw hem helemaal dicht.
leg bakpapier op de bakplaat en leg de rolletjes er op.

bak ze 25 minuten in de oven.

laat ze even afkoelen en eet smakelijk,.

Bron

eigen recept

Serveertip

leg ze op een mooie schaal dan ziet het er leuker uit.

voor servering nog even opwarmen in de oven, dan zijn ze nog lekkerder

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

reyan avatar
reyan 01-02-2009

zo die waren goed gelukt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten