1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Kip in de hoed

Kip in de hoed

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2009

Ingrediënten 4 personen


1 pakje bladerdeeg (diepvries)
1 pot kersen zonder pit (350 g)
6 bolletjes gember (pot)
400 g kipfilet
50 g boter of margarine
1 teentje knoflook
1 1/2 zakje kerriesaus (knorr)
1 theelepel sambal oelek
1 bekertje crème fraiche (200 ml)
2 el paneermeel
50 g geraspte belegen kaas
2 el melk
1/2 el boter om in te vetten
1 el bloem om te bestuiven


Verder heb je nodig


Springvorm (doorsnede 24 cm)


Bijzondere combinatie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden
Bladerdeeg ontdooien

Bereidingswijze

In zwwf kersen laten uitlekken
Gember fijnhakken
Kipfilet in stukken snijden en bestrooien met zout en peper
In hapjespan boter verhitten en kip rondom bruinbakken
Knoflook pellen en erboven uitpersen
Kerriesaus ervoer strooien en gember, sambal, kersen en crème fraiche erdoor scheppen
2 mn laten pruttelen
Vorm invetten en aanracht bestruiven met bloem
6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca 28 cm doorsnede
Vorm bekleden met deeg en met vork gaatjes in bodem prikken
Paneermeel erop strooien en kipmengsel in vorm scheppen. Kaas erover strooien
Rest van plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap iets groter dan vorm
Op vulling leggen en rand dichtdrukken
Bovenkant bestrijken met melk
Taart één richel onder midden van oven in ca 30 / 40 mn goudbruin en gaar bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silkeq


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van silkeq
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top