koreaanse gemberkip (Sam gye tang)

  • Koreaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kleine kip
2 of 3 gemberwortels
6 gepelde kastanjes
5 dadels
4 hele tenen knoflook
2 tl. geroosterde sesamzaden
1 ui
1 tak selderie
1 wortel
zwarte peper
zout

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de kip schoon en vul hem met de fijn gesneden gember, kastanjes, knoflook en dadels. Maak de kip dicht met naald en draad, zodat de vulling er niet uit valt.

Kook de kip op een matig vuur in veel water met de grof gesneden ui, selderij en wortel.

Als de kip gaar is na ongeveer 1 uur en 15 minuten hal je hem uit de pan en serveer hem op een schaal met een paar soeplepels van het kookvocht en strooi de sesamzaden erover heen.

Serveertip

Serveer met rijst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten