1. Home
  2. Recepten
  3. Koreaanse keuken
  4. koreaanse gemberkip (Sam gye tang)

koreaanse gemberkip (Sam gye tang)

Door: floor3

  • Koreaans,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2009

Ingrediënten


1 kleine kip
2 of 3 gemberwortels
6 gepelde kastanjes
5 dadels
4 hele tenen knoflook
2 tl. geroosterde sesamzaden
1 ui
1 tak selderie
1 wortel
zwarte peper
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de kip schoon en vul hem met de fijn gesneden gember, kastanjes, knoflook en dadels. Maak de kip dicht met naald en draad, zodat de vulling er niet uit valt.

Kook de kip op een matig vuur in veel water met de grof gesneden ui, selderij en wortel.

Als de kip gaar is na ongeveer 1 uur en 15 minuten hal je hem uit de pan en serveer hem op een schaal met een paar soeplepels van het kookvocht en strooi de sesamzaden erover heen.

Serveertip

Serveer met rijst



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van floor3
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top