1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Kaassoufle

Kaassoufle

  • Frans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 20-04-1999

Ingrediënten 4 personen


4 medium eieren, 30 gram boter, 1/4 liter melk, 30 gram bloem, zout, peper, nootmuskaat, 75 gram gerapste kaas.


Verder heb je nodig


Pan, soufflevorm met een diameter van 18 centimeter


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breek de eieren, scheidt de dooier van het wit. Smelt de boter en meng dit met de bloem. Verwarm in de magnetron of in een pan ca. 10 a 20 seconden. Schenk de melk er doorheen en verwarm ongeveer 1 minuut. Halverwege roeren. Voeg de zout peper, nootmuskaat, eidooiers en gerapste kaas toe. Goed mengen. Beboter de soufflevorm en verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg een mespuntje zout aan de eiwitten toe en sla ze goed stijf. Schep ze voorzichtig door het deeg. Schenk het deeg in de soufflevorm en bak onder in de oven in ca. 40 minuten gaar. De ovendeur tijdens de baktijd niet openen wegens instortingsgevaar!

Serveertip

Lekker met spinazie of broccoli



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuwtje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuwtje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top