Druivenclafoutis

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gr pitloze blauwe druiven
250 gr pitloze witte druiven
1/2 dl Muscat de Beaume de Venise (andere soort Muscat kan ook maar het moet wel een dessertwijn zijn en dus heel zoet)
50 gr boter
4 eieren
75 gr witte basterdsuiker
100 gr bloem
Zout
1 bekertje crème fraiche (2 dl)
2 dl volle melk
Strooibus poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Lage taartvorm (doorsnede 26 cm)
Handmixer

Voorbereiding

Druiven van tros plukken wassen en op keukenpapier laten uitlekken
Druiven in een kom doen
Wijn erover schenken en minstens 1 uur laten marineren

Bereidingswijze

Oven voorverwarmwen op 175 graden
Boter in de magnetron smelten
Taartvorm invetten met gesmolten boter
Druiven afgieten, wijn opvangen
In een kom eieren en basterdsuiker met handmixer tot lichtig, shuimig mengsel kloppen
Achtereenvolgens bloem, mespunt zout, crème fraiche, melk, wijn en helft van gesmolten boter erdoor kloppen
Beslag in taartvorm schenken en druiven erover verdelen
Rest van gesmolten boter erover sprenkelen
In midden van de oven clafoutis in ca 45 mn goudbruin en gaar bakken
Uit oven clafoutis royaal bestrooien met poedersuiker
Clafoutis laten afkoelen tot lauwwarm en vlak voor het serveren opnieuw bestrooien met poedersuiker

Serveertip

Serveer er een glasje gekoelde Muscat bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten