1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. gerookte paling met bloemkoolmousse

gerookte paling met bloemkoolmousse

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-01-2009

Ingrediënten 5 personen


* 200 gram gerookte palingfilet (liefst van goede visboer, evt. op de markt)
* 200 gram bloemkool
* 250 ml visbouillon (van visbouillonblokje)
* 100 ml slagroom
* 2 blaadjes witte gelatine
* 2 flinke plakken parmaham
* 25 gram boter (ongeveer een flinke eetlepel)
* 100 ml olijfolie
* 30 gram peterselie
* paar blaadjes basilicum
* half zakje veldsla
* ½ eetlepel vers citroensap
* zout naar smaak



gerookte paling met bloemkoolmousse
gerookte paling met bloemkoolmousse

Een lekker hartig voorgerecht van paling en parmaham.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloemkool toe.
Geheel ongeveer drie minuten bakken en daarna nog vijf minuten zacht laten pruttelen.

Visbouillon toevoegen en bloemkool gaarkoken zonder deksel, zodat vocht kan verdampen.
In tussentijd vellen gelatine in koud water laten weken.
Slagroom aan bloemkoolprut toevoegen en nog 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Steelpan van vuur halen en uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen en alles met een staafmixer pureren.

Geheel in spuitzak laten afkoelen en opstijven in koelkast.
Olie mengen met fijngehakte peterselie en fijngehakte basilicum en citroensap. Beetje zout toevoegen aan de olie en laten staan.

Parmaham bakken in droge koekenpan en laten rusten op keukenpapier.
Paling in mooie gelijke stukken snijden zodat iedere gast 4 stukjes op bord krijgt.

Serveertip

Palingfiletstukjes op bord gelijk verdelen (bijvoorbeeld in een rondje) en daartussen een toef bloemkoolmousse spuiten.

Beetje van de olie mengen met veldsla en draperen op middelste stukjes palingfilet / of in het midden (deels op bloemkoolmousse).

Restant van olie rondom geheel druppelen en tot slot de parmaham breken en bovenop veldsla doen.

Bron

Smaken verschillen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top