1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. kruidkoek

kruidkoek

Door: heri

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2009

Ingrediënten 16 personen


250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 g donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat, gemalen
225 ml melk
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
1 zakje ongezouten pistachenoten, gepeld (bakafdeling, 55 g)
1 zakje amandelschaafsel (bakafdeling, 45 g)


Verder heb je nodig


Tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter

kruidkoek
kruidkoek

Een lekker en makkelijk recept voor kruidkoek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat en roer er de melk door tot een cakebeslag. Schep er daarna de abrikoos en de pistachenoten door.
2.Bestrooi de ingevette bakvorm met amandelschaafsel en schep het beslag erin. Bak de kruidkoek 45 minuten in het midden van de oven.

Bron

Allerhande



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heri
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top