
250 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
250 g donkerbruine basterdsuiker
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel nootmuskaat, gemalen
225 ml melk
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
1 zakje ongezouten pistachenoten, gepeld (bakafdeling, 55 g)
1 zakje amandelschaafsel (bakafdeling, 45 g)
Tulbandvorm inhoud ca. 1 1/2 liter
Een lekker en makkelijk recept voor kruidkoek.
1.Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, de kaneel, de kruidnagel en de nootmuskaat en roer er de melk door tot een cakebeslag. Schep er daarna de abrikoos en de pistachenoten door.
2.Bestrooi de ingevette bakvorm met amandelschaafsel en schep het beslag erin. Bak de kruidkoek 45 minuten in het midden van de oven.
Allerhande
elles1970 19-02-2010
Ga het proberen, dankjewel voor het recept
ellyvanrooy1 14-06-2009
bedankt voor je recept. De koek smaakte goed, en rijkelijk gevuld, ik heb geen bakmeel gebruikt maar 9 granenmeel, dat doe ik bij mijn eigen kruidkoekrecept ook altijd.
gr. Elly