CHINESE SPARE RIBS

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1500 g lange spare ribs
zout
peper

VOOR MARINADE:
2 teentjes knoflook. fijn
3 cm gemberwortel, fijn
2 e hoisin saus
2 e chilibonen saus (toko)
1 e suiker
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e nam pla (vissaus)
2 e sojasaus
1 t sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

VOOR SPARE RIBS:
1. Wrijf spare ribs in met zout en peper.
2. Bak spare ribs voor 2 uur bij 130 -140*C tot door en door gaar.
3. Laat ze afkoellen.

VOOR MARINADE:
1. Maak alle ingrediënten goed fijn met koksmes of in keukenmachine.
2. Meng spare ribs door marinade en marineer ze voor tenminste één uur. (hoe langer hoe lekkerder)
3. Rooster spare ribs tot mooi bruin en knapperig op grillpan of in oven of op BBQ.
4. Verdeel spare ribs in handbare stukken.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten