1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Zalm
  5. Asperges in verse zalm

Asperges in verse zalm

  • Spaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2009

Ingrediënten 4 personen


12 dunne aspergekoppen (±a 7 cm lang)
kippenbouillon
12 zeer dunne reepjes verse zalm (125 gr) zonder graten, in 4 rechthoeken van 2 1/2 cm lang

Voor de Hollandaisesaus:
3 eidooiers
1/4 theelepel zout
een snufje cayennepeper
8 eetlepels gesmolten ongezouten boter


Verder heb je nodig


Kleine pan vergiet,keukenmachine


Asperges in verse zalm
Asperges in verse zalm

Lekkere asperges met zalm voor bij de tapas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de asperges in een kleine pan, doe er een mengsel van kippenbouillon en water bij tot ze net onder staan en kook ze in ± 5 minuten gaar.
Laat ze uitlekken.

Bereidingswijze

Leg de asperges twee aan twee bij elkaar en wikkel een reepje zalm dicht om het einde van ieder paar asperges (dus 2 reepjes zalm om 2 asperges).
Leg ze in een beboterde schaal.
Doe voor de saus de eidooiers, het citroensap en zout en cayennepeper in een keukenmachine en voeg, terwijl de machine draait, in een dunne straal de boter toe.
Schep de saus over de asperges en laat ze onder de hete grill in ± 1 minuut goudbruin worden.

Serveertip

Heerlijk voor bij de tapas



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top