Surimi noodles

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Makkelijk te bereiden, en makkelijk te combineren en varieren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 chinese kool
200 gram taugé
150 gram waterkastanjes
2 teentjes knoflook
250 gram (wok)noodles
200 gram surimi
200 gram gamba´s / garnalen
1,5 eetlepel fish sauce
1,5 eetlepel teriyaki saus
1 eetlepel sesamolie
flinke scheut wokolie
1,5 eetlepel soyasaus
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, Mes, Lepel om te roeren

Voorbereiding

Snijd de chinese kool in stukjes van ongeveer 5 cm.
Hak ook de knoflook fijn.Surimi snijden in stukjes van ongeveer 2 cm.
Pan water aan de kook brengen
Rooster de sesamzaadjes op 220 graden zo´n 3 minuten in de oven voor een lekkere smaak.

Bereidingswijze

Verhit de wokolie in de (wok)pan, en voeg de knoflook en de chinese kool erbij.
Kook intussen water voor de noodles.
Voeg de sesamolie, fish sauce, teriyaki, en soyasaus bij de kool. Haal de surimi uit de verpakking en voeg bij de kool. Goed door elkaar roeren. Indien je gamba´s gebruikt, bak deze apart en voeg op het laatst toe. Als je garnalen gebruikt doe je doe ook gewoon bij de kool en surimi.
De noodles 2 min. in net gekookt water leggen, met een vork uit elkaar halen, en afgieten.
Voeg de noodles bij het kool-mengsel, roer alles goed door.

Schep het op een bord, en strooi wat sesamzaadjes over het geheel!

EET SMAKELIJK!

Serveertip

Lekker met atjar, loempia´s, saté saus, kroepoek

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nadine88 avatar
nadine88

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten