Lowfat mizuna-aardappelsalade met dille en kappertjes

  • Duits,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-01-2009
  • Lowfat mizuna-aardappelsalade met dille en kappertjes

    Lowfat mizuna-aardappelsalade met dille en kappertjes

    Lowfat mizuna-aardappelsalade met dille en kappertjes

Sinds ik het boek van Martijn Katan heb gelezen ben ik overgegaan van mayonaise (dat ik al zeer weinig gebruikte) op fritessaus, dat voor 3/4 water is. Mizuna is een fijne japanse groentesoort met een zachte mosterdsmaak, maar als je hem niet kan vinden kan een andere slasoort hem ook prima vervangen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 handen mizuna, grof gehakt
450 g krieltjes of jonge aardappeltjes
1 pot zoetzure augurken, in stukken van 1 cm
1/2 rode paprika, in kleine blokjes
1 el kappertjes
1 bosui, zeer schuin in ringen gesneden
5 cherry tomaatjes, gehalveerd
sap en rasp van 1/2 citroen
75 g cottage cheese
3 el fritessaus
1 handvol dille, gesneden
peper, zout


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Mizuna hakken, augurken in grove stukken snijden, rode paprika in blokjes snijden.
Krieltjes beetgaar koken of voorgekookte krieltjes 5 minuten in de magnetron. Laten afkoelen.

Bereidingswijze

Mizuna in een grote saladeschaal doen. Erop: de aardappeltjes, augurk, tomaatjes, paprika, bosui, citroenrasp. Besprenkel met het citroensap, hussel voorzichtig.
Roer de cottage cheese met de fritessaus los en doe dit op de salade. Besprenkel met dille.
Maak af met peper en zout.

Serveertip

Variaties; met ei in plakken, avocado, gegrilde aspergetips, groene olijven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten