1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)

Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2009

Ingrediënten 4 personen


500 gr aardappelen
3 dl kippenbouillon
150 gr mayonaise
1/2-1 eetlepel citroensap
3 geperste teentjes knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zout, peper



Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)
Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)

Lekker bij tapas gerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen in ± 25 minuten in de bouillon gaar.
Giet ze af en snijd ze in plakjes van 1-1 1/2 cm.

Bereidingswijze

Meng de mayonaise, het citroensap, de knoflook, de peterselie, zout en peper en schep de aardappelen er voorzichtig door.
Laat de aardappelen hierin ± 1 uur staan om op kamertemperatuur te komen.

Serveertip

Samen met andere tapas gerechten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top