1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)

Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)

Door: planco

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-01-2009

Ingrediënten 4 personen


500 gr aardappelen
3 dl kippenbouillon
150 gr mayonaise
1/2-1 eetlepel citroensap
3 geperste teentjes knoflook
2 eetlepels fijngesneden peterselie
zout, peper


Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)
Aardappelen in knoflookmayonaise (Patatas aïoli)

Lekker bij tapas gerechten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen in ± 25 minuten in de bouillon gaar.
Giet ze af en snijd ze in plakjes van 1-1 1/2 cm.

Bereidingswijze

Meng de mayonaise, het citroensap, de knoflook, de peterselie, zout en peper en schep de aardappelen er voorzichtig door.
Laat de aardappelen hierin ± 1 uur staan om op kamertemperatuur te komen.

Serveertip

Samen met andere tapas gerechten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top