1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Garnalen
  6. Roergebakken grote garnalen met taugé en lente-ui

Roergebakken grote garnalen met taugé en lente-ui

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-01-2009

Ingrediënten 2 personen


250 gram grote garnalen
stukje verse gemberwortel (1 ½ cm) (1 teentje knoflook (geperst)
2 lente-uitjes
2 teentjes knoflook
50 gram taugé
1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel suiker
scheutje sherry


Verder heb je nodig


Wokpan - rasp

Roergebakken grote garnalen met taugé en lente-ui
Roergebakken grote garnalen met taugé en lente-ui

Snel wokken en smullen maar.
Lekker, super snel en gezond. Garnalen met taugé en lenteuitjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de gemberwortel en rasp deze of snij deze in super kleine stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Maak de lenteuitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.
Maak de taugé schoon.
Verhit de olie in de wok. Fruit hierin de gember plm. 30 seconden.
Voeg knoflook en lente-uitjes toe en roerbak deze 2 minuten.
Voeg taugé toe.
Schep alles snel door elkaar.
Voeg sojasaus, suiker en sherry toe.
Schep de garnalen door de groenten.
Roerbak nog even maar niet langer dan 2 minuten.

Serveertip

Lekker met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top