De echte Duitse Schnitzel

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-01-2009
  • De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

  • De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

  • De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

  • De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

    De echte Duitse Schnitzel

Eindelijk een echt lekkere schnitzel gegeten. Zoals hier beschreven maak je echt de lekkerste schnitzel. Krokant, lekker en zeker niet vet. Van origine wordt schnitzel van kalfsvlees gemaakt, maar als je een varkens-schnitzel op deze manier maakt proef je geen verschil. Als je dit geproefd hebt laat je de kant-en-klaar gepaneerde schnitzel echt staan!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 schnitzels (kalfsschnitzel of varkenschnitzel)
peper en zout -
5 eetlepels bloem -
2 eieren -
2 eetlepels room of koffiemelk -
paneermeel, maar nog liever fijn gemaakt oud broodkruim -
zonnebloemolie om te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote koekenpan - plastic folie of grote diepvrieszak - vleesklopper of stevige pan - 3 borden

Bereidingswijze

Schitzels tussen plastic folie of in een diepvrieszak leggen en met een vleesklopper of een stevige pan heel dun slaan.
Van beide zijden met wat peper en zout bestrooien.
Drie borden klaarzetten.
In één bord het bloem. In het 2e bord eieren los geklopt met room of koffiemelk (hierdoor krijg je een lekkerder paneerlaagje). In het 3e bord paneermeel of broodkruim.
Je haalt de schnitzels dan eerst door het bloem, dan door het eimengsel en dan door de paneermeel.
Druk het paneermeel een beetje aan.
een flinke laag olie in de koekenpan.
Zet de warmtebron middelhoog en bak de schnitzel langzaam aan beide zijden 2 - 3 minuten.
Tijdens het bakken steeds wat bakvet over de schnitzel doen.
Schnitzel tussen keukenpapier laten uitlekken.

Bron

Gelezen en gemaakt

Serveertip

Heerlijk met aardappelsalade. Ook met frites of gebakken aardappelen en een lekkere bak groene salade is het smullen geblazen.

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 14-03-2017

Het was erg lekker!

ankie43 avatar
ankie43 24-04-2016

Hallo Petra, zojuist je vleesje gemaakt. Het was erg lekker van smaak, maar bij de bereiding was er toch iets niet helemaal goed gegaan. Marc dacht dat de schnitzel dun genoeg was en is het niet te lijf gegaan met de vleeshamer. Goed het was een beetje taai en met de klapper van mij is het dan extra hard werken. Nou ja, dat mag de pret niet drukken. We proberen het gewoon nog een keer en gaan dan wel het vlees te lijf. We hadden er een lekkere aardappelsalade bij met veel augurk en dille en ijsbergsla. Het was evengoed heerlijk. Bedankt weer. Groet van Ankie.

caroca avatar
caroca 08-06-2012

Zo maak ik ze ook maar dan met panko en een stukje citroen op het bord, heerlijk!

madmag avatar
madmag 13-12-2011

Inderdaad, de beste schnitzels. Bedankt voor de tip.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten