1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Garnalen
  6. GARNALEN MET KROKANT GEBAKKEN MIE-BLOKJES

GARNALEN MET KROKANT GEBAKKEN MIE-BLOKJES

  • Aziatisch, Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-01-2009

Ingrediënten 2 personen


VOOR MIE-BLOKJES:
3 nestjes mie
800 ml kippenbouillon, aangemaakt met kippenbouillon blokje voor 250 ml kippenbouillon
kleine mespunt ve-tsin
zwarte peper
1 t vissaus (nam pla)
olie voor bakken

VOOR GARNALEN:
200 g gepelde rauwe garnalen of zeevruchten of rivierkreeftjes
2 e olie
1/4 t zout
1 t suiker
1 t rijstwijn
2 e sojasaus
Lente-uitjes, zowel groene en witte gedeelte


GARNALEN MET KROKANT GEBAKKEN MIE-BLOKJES
GARNALEN MET KROKANT GEBAKKEN MIE-BLOKJES
GARNALEN MET KROKANT GEBAKKEN MIE-BLOKJES
GARNALEN MET KROKANT GEBAKKEN MIE-BLOKJES

Ik heb weer eens een wilde sprong in mijn smaak-fantatie gemaakt en met een fusion van verschillende Asiatische keukens een voorgerecht of bijgerecht samengesteld. Wat ik interessant vind van deze gerecht, is de combinatie van knapperig (gebakken mie) en zacht (garnalen en frisse smaak van lente-ui), de zoet (suiker) en iets zuur van (nam pla en sherry), die tesamen goede contraste vormen van smaak, kleur en samenstelling.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

VOOR MIE-BLOKJES:
1. Kook mie gaar in kippenbouillon, ve-tsin en zwarte peper.
2. Laat mie goed uitlekken.
3. Meng vissaus erdoor.
4. Doen nog warm uitgelekte mie in een ondiepe rechthoekige ovenschaal en maak het gelijk (zonder het eerst te wassen om zo de stijsel te behouden).Dit moet zo 1.5 cm dik zijn en goed aangedrukt worden in ovenschaal.
5. Doen voor tenminste een uur in koelkast om goed op te stijven.
6. Snijd mie in blokjes van 3x3 cm.

VERDER:
7. Bak mie blokjes goudbruin, eerst aan de ene kant terwijl je het goed aandrukt met een eierspaan. Dan keren en goudbruin bakken aan andere kant terwijl jij het weereens goed aandrukken zodat er stevige blokjes ontstaan.
8. Ontvet blokjes op keukenpapier en houd warm.
9. Gooi overige olie weg en veegt pan even uit met keukenpapier doen twee eetlepels olie in bakpan.
10. Voeg zout, suiker, sherry en sojasaus bij en laat enkele seconden bakken.
11. Doe er de garnalen bij en laat enkele minuten al roerend bakken tot gaar.
12. Meng voorzichtig de mieblokjes erdoor.

GARNITUUR
Snijd lente-ui in heel dunne slierten en leg het in koud water met ijsblokjes en laat het een uur staan om krulletjes te vormen.
Laat goed uitlekken.

Serveertip

Dien warm op en garneer serveerschaal met lente-ui.

Bron

Eigen recept



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top