Kerrieboontjes

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2009

Een van oorsprong Maleisisch recept, dat door de Engelsen (Britten) meegenomen is naar West-Europa. Het recept is naar eigen inzicht aan te passen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien, 400g -800g sperciebonen (naar behoefte), 200ml vleesfond of 200ml runderbouillon van 1 tablet, 2 à 3 theelepels kerriepoeder (normaal of pittig), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel sambal oelek (mag ook zonder), 400g speklapjes (mag ook met kip, boerenmetworst, wat je maar lekker vindt), bindmiddel (maizena)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok en rijstpan

Voorbereiding

1. Sperciebonen voorkoken ca. 5 min en uit laten lekken in een vergiet.
2. Speklapjes in duimbrede stukjes snijden en wassen in azijn met wat warm water. Speklapjes droogmaken met keukenpapier.
3. Uien snipperen en knoflook uitpersen (of 1 theelepel knoflookpasta gebruiken)

Bereidingswijze

1. In Wok 2 à 3 eetlepels (wok)olie verhitten en door de wok laten walsen. Speklapjes met kleine porties toevoegen, zodat ze mooi van kleur worden.
2. Als de speklapjes mooi bruin gebakken zijn ze met een schuimspaan uit de Wok halen en in een schaaltje warmhouden (oven op 50 graden).
3. Uien in de achtergebleven olie glazig fruiten.
4. Knoflook toevoegen en de kerriepoeder en meebakken tot de geur van de kerrie zich verspreidt.
5. Sperciebonen toevoegen en kort mee laten bakken.
6. Vleesfond of bouillon toevoegen en een minuut of 10 zachtjes laten koken.
7. Sambal toevoegen en even mee laten koken.
8. Bindmiddel toevoegen zodat het licht gebonden is.
9. Op het laatst de speklapjes er door roeren of de speklapjes er apart bij serveren.

Bron

in een krant

Serveertip

Heerlijk met Pandanrijst.
In plaats van kerriepoeder kan het ook met gele Thaise curry met cocosmelk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten