1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hamburger

Hamburger

Door: antpe

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2009

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotten
250 gr. rundergehakt
1 tl. sojasaus
1 el. tomatenketchup
2 el. broodkruim
peper en zout
1 ui
1/2 rode paprika
8 champignons
2 el. olie
4 eieren
4 ronde broodjes
4 takjes peterselie


Hamburger
Hamburger

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de sjalotten en vermeng deze met het gehakt, de sojasaus, de tomatenketchup en het broodkruim
Breng dit gehaktmengsel op smaak met peper en zout en vorm vier platte hamburgers.
Pel de ui en snijd deze in ringen.
Snijd de rode paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
Bak deze ingrediënten, op een laag vuur in wat olie glazig en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.
Bak de hamburgers in olie ca. 3 min. aan beide kanten.
Bak 4 spiegeleieren op een middelmatig vuur.
Snijd de broodjes in tweeën en leg deze ca 1 minuut in een warme, droge pan.
Leg op de ene helft het gebakken eitje en op de andere de hamburger met de garnituren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top