Het basis-recept voor Thaise Curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2009

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht.

Tip:
Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk
door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Wat gaat er in een curry-gerecht?

Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is te gebruiken voor een curry-gerecht. Enkele suggesties: kip, varkensvlees,

garnalen, visfilet, tofu, cashewnoten, champignons, paddestoelen, Chinese kool, bamboescheuten, paksoi, wortelen,

aubergines, prei, sjalotjes, boontjes, peultjes, bloemkool, broccoli, taugé en andere roerbakgroenten etc. etc.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Neem een pan met deksel en dikke bodem.

- Bak naar keuze stukjes vlees, vis, garnalen of tofu (of een combinatie daarvan) kort aan tezamen met 1 à 2 eetlepels

currypasta in een dun bodempje wokolie, sojaolie, kokosolie of palmolie.

- Voeg naar smaak een beetje rietsuiker en zout of enkele scheuten
Thaise vissaus toe.
- Voeg 400 ml kokosmelk toe (dit is voor 2 à 3 personen) en laat het
geheel 10 à 15 minuten met gesloten pan zachtjes koken.
- Kook op het laatst de groenten naar keuze zo kort mogelijk mee
zodat ze lekker stevig blijven.

- Voeg naar smaak gesneden pepertjes en verse of diepgevroren koriander toe.

Bron

http://www.curry.uitthailand.nl/

Serveertip

Dien de curry op met gekookte rijst, bami, mie, aardappels of noedels.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

SanderVisser avatar
SanderVisser 07-02-2014

Met alle respect, maar dit recept is vooral de achterkant van het curry pasta potje... Dat kan ik ook ergens anders lezen.

elvier avatar
elvier 06-07-2009

Ga je gang ik laat me verrassen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten