Het basis-recept voor Thaise Curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Basis-recept voor een perfect curry-gerecht.

Tip:
Laat gerust eens de kokosmelk achterwege om gewoon een heerlijke roerbakschotel te maken. Of vervang de kokosmelk
door bouillon - of combineer deze met bouillon - en je hebt een heerlijke (maaltijd)soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Wat gaat er in een curry-gerecht?

Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is te gebruiken voor een curry-gerecht. Enkele suggesties: kip, varkensvlees,

garnalen, visfilet, tofu, cashewnoten, champignons, paddestoelen, Chinese kool, bamboescheuten, paksoi, wortelen,

aubergines, prei, sjalotjes, boontjes, peultjes, bloemkool, broccoli, taugé en andere roerbakgroenten etc. etc.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Neem een pan met deksel en dikke bodem.

- Bak naar keuze stukjes vlees, vis, garnalen of tofu (of een combinatie daarvan) kort aan tezamen met 1 à 2 eetlepels

currypasta in een dun bodempje wokolie, sojaolie, kokosolie of palmolie.

- Voeg naar smaak een beetje rietsuiker en zout of enkele scheuten
Thaise vissaus toe.
- Voeg 400 ml kokosmelk toe (dit is voor 2 à 3 personen) en laat het
geheel 10 à 15 minuten met gesloten pan zachtjes koken.
- Kook op het laatst de groenten naar keuze zo kort mogelijk mee
zodat ze lekker stevig blijven.

- Voeg naar smaak gesneden pepertjes en verse of diepgevroren koriander toe.

Bron

http://www.curry.uitthailand.nl/

Serveertip

Dien de curry op met gekookte rijst, bami, mie, aardappels of noedels.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

onceinalifetime avatar
onceinalifetime

Doorsturen

Home Recepten