1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Lamsbout
  5. Lamsbout

Lamsbout

Door: sjitje

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2009

Ingrediënten 6 personen


1,5 kg lamsbout aan één stuk (zonder bot)
4 el olijfolie
1,5 ras el hanout (specerijenmengsel, Marokkaanse of Turkse winkel)
1 el zeezout
1/2 el zwarte peper
2 envelopjes saffraan (kruidenvak of toko)
8 teentjes knoflook
4 grote uien
3 pomodorotomaten
2 el verse tijmblaadjes


Verder heb je nodig


Aluminiumfolie


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de lamsbout in een grote ovenschaal of diepe braadslee. Sprenkel de olijfolie erover en bestrooi met de ras el hanout, zeezout, peper en saffraan. Wrijf de smaakmakers goed in het vlees. Zet het afgedekt met een theedoek of aluminiumfolie 1-2 uur weg in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.
Verwarm de oven voor op 220 C. Snijd de knoflook, uien en tomaten grof en verdeel ze rondom de lamsbout. Betrooi met de tijmblaadjes.
Braad de lamsbout in +/- 1 uur rosé in de oven. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat het voor het serveren nog +/- 15 min. rusten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjitje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top