1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Chocoladecréme

Chocoladecréme

Door: sjitje

  • , Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2009

Ingrediënten 6 personen




Voor 6 potjes:
500 ml volle of halfvolle melk
100 gr. chocolade
1 ei + 5 eidooiers
100 gr. fijne tafelsuiker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 C. Breng de melk in een pan aan de kook. Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes. Haal de pan van het vuur, doe de stukjes chocolade in de melk en laat ze ongeveer 1 minuut smelten. Roer goed.
Klop in een grote kom het hele ei en de 5 eidooiers met een garde los. Voeg de suiker toe en roer alles nog eens door. Giet er al roerend in een dun straaltje de chocolademelk bij.
Vul 6 pudding of soufflévormpjes met het mengsel, zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze 1 uur au-bain-marie (in een bak met water). De puddinkjes zijn klaar als ze een beetje drillen. Laat ze op een rooster afkoelen. Dek ze dan elk apart af met huishoudfolie en zet ze minstens 3 uur in de koelkast. Laat de créme kort voor het serveren op kamertemperatuur komen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjitje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top