Eton mess

  • Engels, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009
  • Eton mess

    Eton mess

    Eton mess

  • Eton mess

    Eton mess

    Eton mess

persoonlijke noot
`Er bestaat geen variatie op deze pudding waar ik niet van houd en ik moet er in mijn tijd toch heel wat gemaakt hebben. In deze versie wordt vers gebotteld granaatappelsap gebruikt, dat de aardbeien ertoe aanzet hun zomers geurende sappen los te laten. Als je deze Eton mess buiten het aardbeienseizoen wilt maken, dan heb je de kans om zelf geperst granaatappelsap te gebruiken en in dat geval kun je wat zaden op deze voluptueuze berg meringue, zacht fruit en room strooien. Als je meringues over hebt, doe er dan twee op elkaar met roomijs ertussen. Wikkel ze in plasticfolie en leg ze in de vriezer, dan is één graai voldoende om je verlangen te bevredigen als je door snoeplust overmand wordt. Meringues hoef je nooit te laten ontdooien voor gebruik, want zelfs in de diepvries bevriezen ze niet echt.` - Nigella Lawson

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 500 g aardbeien, in grogrofgehakt
* 2 theelepels suiker of vanillesuiker
* 2 theelepels granaatappelsap
* 500 ml slagroom
* 4 kant-en-klaar gekochte meringues
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer

Bereidingswijze

Doe de aardbeien in een schaal. Voeg er de suiker en het granaatappelsap aan toe en laat de aardbeien marineren terwijl je de slagroom klopt. Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is. Verkruimel de meringues, niet alles al te fijn - je hebt wat stukjes nodig ter wille van de textuur, maar ook verpulverde meringues. Schep een soepopscheplepel vol (ongeveer 100 g) van de gehakte aardbeien uit de schaal en spatel de met meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien door elkaar. Schep de Eton mess als een berg op vier borden of in vier glazen, en verdeel er de rest van de gemarineerde aardbeien over.

Bron

http://nl.youtube.com/watch?v=0ZRJoH0JrX0

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

AageeveeNee avatar
AageeveeNee 04-07-2018

Ongelooflijk lekker, dit is meteen een blijvertje voor mij en mijn gasten. Heel simpel te maken, en eindeloos te variëren... Bedankt voor je bijdrage!

hans3333 avatar
hans3333 29-06-2018

en dit...

moniquek1 avatar
moniquek1 22-07-2017

Ik heb je recept in me kookboek gezet ,lijkt me erg lekker

Marionculinair avatar
Marionculinair 31-03-2013

Lijkt me heerlijk, bedankt!

biekie avatar
biekie 21-06-2012

Vlug klaar en lekker. Heb de helft slagroom en de yoghurt genomen.

marya1 avatar
marya1 16-09-2009

lijkt me heerlijk ,neem het graag van je mee.marya

pwiggers avatar
pwiggers 23-03-2009

Dit recept neem ik graag van je mee. Ik heb ook een paar van die meringue recepten. Leuke variatie deze. Bedankt, Petra

kitchenaid avatar
kitchenaid 25-01-2009

Heerlijk!!

professoroud avatar
professoroud 25-01-2009

Het water loopt me in de mond, maar ik denk dat ik toch wacht op Hollandse aardbeien. Bednakt. Groetjes, Jos

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten