Kip uit de kroeg

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009
  • Kip uit de kroeg

    Kip uit de kroeg

    Kip uit de kroeg

Door deze bereidingswijze stoomt de kip van binnenuit gaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 verse kip á 1000 gram.
kipkruiden (willekeurig merk).
1 blikje bier naar keuze of een blikje spa rood
aluminium folie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Een vlakke ovenschaal

Voorbereiding

Ontdoe de kip van zijn bindtouw.
Kruid de verse kip (geen diepvrieskip) van binnen en buiten met de kipkruiden en druk de kruiden licht aan, laat de kruiden ± 4 uur inwerken in de koelkast.
Open het blikje bier en plaats de kip op het blikje met de opening naar boven.
Verpak het geheel in alufolie.
Verwarm de oven ± 10 min. voor op 170 graden.

Bereidingswijze

Plaats de kip met de gesloten kant van het blikje op een vlakke ovenschaal in de oven.
Laat de kip gaarstomen in 80 min. op 170 graden.
Ontdoe de kip van het alufolie zoals getoond.
Laat hem daarna in 10 min. Zonder alufolie nabruinen in de oven op 170 graden.

Tip van Dick:
Houd u niet van bier dan kunt u ook spa rood gebruiken.
Door deze bereidingswijze stoomt de kip van binnenuit gaar doordat het bier gaat koken hierdoor blijft de kip lekker sappig en smaakvol.

Bron

http://nl.youtube.com/watch?v=S5C5WSWnRt0&feature=channel_page

Serveertip

Wij hebben er spruitjes met rode paprika bij gegeten.

Laatste reacties

bienegirl avatar
bienegirl 02-02-2009

zal het proberen ... als die op is en we beginnen te lallen dan heeft ie goed gesmaakt . laat het ter zijner tijd nog wel weten haha gr biene

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten