1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Wentelteefjes
  5. Wentelteefjes met notenparfait

Wentelteefjes met notenparfait

  • Internationaal,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten wentelteefjes:
2 eieren
1,5 dl. melk
12 sneetjes oud witbrood
4 el. suiker
1 el. kaneelpoeder
50 gr. boter.
Ingrediënten walnotenparfait:
2 eidooiers
1 ei
50 gr. suiker
2 dl. slagroom
30 gr. gepelde walnoten
enkele blaadjes mint.



Wentelteefjes met notenparfait
Wentelteefjes met notenparfait
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze van wentelteefjes:
Klop de eieren los met de melk.
Steek rondjes uit het brood met een steker.
Doop de broodrondjes in het eimengsel en laat dit intrekken.
Vermeng de suiker met de kaneel en druk het geweekte brood voorzichtig in dit mengsel.
Verhit de boter en bak hierin om en om de wentelteefjes.
Bereidingswijze van walnotenparfait:
Vermeng de suiker met de eidooiers en het ei en giet het in een kom.
Zet intussen een pan op met warm water en breng dit aan de kook. De kom moet op de pan passen.
Klop het eimengsel tot er een luchtige massa ontstaat en verwarm deze boven de pan tot ca. 80*C. [ anders stolt het ]
Haal de kom van de pan en klop de massa koud.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte
Maal de walnoten fijn in een keukenmachine.
Vermeng de room met de eimassa en de gemalen noten en spatel alles voorzichtig door elkaar.
Giet deze massa in vormpjes en zet het ca. 5 uur in de vriezer.
Haal de notenparfait uit de vormpjes en serveer met de wentelteefjes.

Serveertip

Garneer met enkele blaadjes mint.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top