aardappelgratin

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009

Heerlijk bijgerecht, die je van te voren kunt bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg afkokende aardappelen
1 teen knoflook
20 gr. boter
zout
vers gemalen peper
100 gr. belegen kaas
1/4 liter slagroom
1/2 liter melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
magnetronschaal
ovenschaal

Voorbereiding

aardappelen schillen, schoonmaken en in schijven snijden. Dan overdoen in een magnetronschaal met een bodem water en een beetje zout, in de magnetron licht koken. Hierin blijven de aardappelen mooi in hele plakjes en wordt de oventijd sterk verkort.
Oven voorverwarmen op 170 graden

Bereidingswijze

Bestrijk de ovenschaal met boter, leg de aardappelen dakpansgewijs in de schaal. Voeg peper en zout toe. Maak een mengsel van de room, melk en uitgeperste knoflook, dit ook op smaak maken met zout en peper, daarna over de aardappelen in de oven gieten. Doe de schaal in de oven voor ca. 50 a 60 minuten, op het laatste moment de kaas toevoegen.

Bron

van mijn schoonmoeder

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten