1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelgratin
  6. aardappelgratin

aardappelgratin

Door: willy_u

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kg afkokende aardappelen
1 teen knoflook
20 gr. boter
zout
vers gemalen peper
100 gr. belegen kaas
1/4 liter slagroom
1/2 liter melk


Verder heb je nodig


Magnetronschaal
ovenschaal


Heerlijk bijgerecht, die je van te voren kunt bereiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, schoonmaken en in schijven snijden. Dan overdoen in een magnetronschaal met een bodem water en een beetje zout, in de magnetron licht koken. Hierin blijven de aardappelen mooi in hele plakjes en wordt de oventijd sterk verkort.
Oven voorverwarmen op 170 graden

Bereidingswijze

Bestrijk de ovenschaal met boter, leg de aardappelen dakpansgewijs in de schaal. Voeg peper en zout toe. Maak een mengsel van de room, melk en uitgeperste knoflook, dit ook op smaak maken met zout en peper, daarna over de aardappelen in de oven gieten. Doe de schaal in de oven voor ca. 50 a 60 minuten, op het laatste moment de kaas toevoegen.

Bron

Van mijn schoonmoeder



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_u
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top