Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. chocolade mousse

chocolade mousse

Door: willy_u

  • Nederlands, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009

Ingrediënten 4 personen


150 gr. pure chocolade
3 eiwitten
90 gr. suiker
3/4 borrelglaasje cognac / armagnac


Verder heb je nodig


Au bain marie schaal in pan
mixer
mixerkom (VETVRIJ !)


Een zalig en vooral simpel nagerecht.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Chocolade au bain marie smelten

Bereidingswijze

Eiwitten met de suiker stijf slaan in mixerkom. Als Chocolade is gesmolten de cognac erdoor roeren, daarna voorzichtig door het eiwit spatelen - houd het luchtig - Eén nacht op laten stijven in koelkast. Met een warme lepel uitscheppen.

Serveertip

Heerlijk met slagroom, chocoladekrullen en een oude port.

Bron

Van mijn schoonmoeder



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willy_u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top