Zalm met sperziebonen uit de oven

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009
  • Zalm met sperziebonen uit de oven

    Zalm met sperziebonen uit de oven

    Zalm met sperziebonen uit de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. sperziebonen
250 gr. kers-tomaatjes
25 zwarte olijven zonder pit
15 gr. verse basilicum, in repen
3 el. olijfolie
zout, peper
4 dikke moten zalm a ca. 200 gr.
1 citroen
1 blikje ansjovisfilets
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 525,03 kcal
Koolhydraten 4,33 g
Eiwitten 45,25 g
Vetten 35,07 g

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220*C. Maak de speziebonen schoon en kook ze in ruim water in 8 min. beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Halveer de kers-tomaatjes en de olijven en schep ze in een kom om met de sperziebonen, basilicum, 2 el. olijfolie en zout en peper naar smaak. Wrijf de zalmmoten in met zout en peper en leg ze aan een kant van een braadslede of lage ovenschaal. Knijp er een halve citroen boven uit en sprenkel er een el. olijfolie over. Schep het sperziebonen mengsel aan de andere kant en leg de ansjovisfilets erop. Rooster de zalm en groente in de oven in 10-15 min. net gaar en licht bruin.

Serveertip

Snijd de rest van de citroen in plakjes en leg ze op de vis.
Lekker met gebakken aardappeltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten