Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
175 gram Pandanrijstzout
200 gram verse ananasstukjes
1 rijpe mango in stukjes
1 rood pepertje
1 rode ui`
2 lente-uitjes
50 gram taugé
250 gram gepelde Noorse garnalen
3 eetlepels verse korianderblaadjes
6 eetlepels zoute pinda`s
100 gram verse peultjes
4 cm verse gemberwortel
4 eetlepels pindakaas
6 eetlepels kokosmelk
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
2 uitgeperste knoflookteentjes
Bereidingswijze
Pandanrijst gaar koken in licht gezouten water, afgieten, losroeren en af laten koelen.
Puntjes van het pepertje snijden, zaadjes eruit rollen en pepertje in ragfijne ringetjes snijden. Rode ui pellen en halveren. Helften in ragfijne halve ringen snijden. Lente-uitjes schoonmaken. Groene deel in fijne ringetjes snijden, witte deel fijn snipperen.
Taugé 1 minuut blancheren in licht gezouten water. Koud spoelen en uit laten lekken. Peultjes afhalen, 4 minuten blancheren in licht gezouten water, koud spoelen en uit laten lekken.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
Dressing roeren van pindakaas, kokosmelk, vissaus en limoensap. Alle ingredienten door de dressing scheppen. Salade een half uurtje laten staan om de smaken door te laten trekken, nogmaals omscheppen en serveren