1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Garnalen
  6. Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen

Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen

Door: anmars

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-01-2009

Ingrediënten 4 personen


175 gram Pandanrijst
zout
200 gram verse ananasstukjes
1 rijpe mango in stukjes
1 rood pepertje
1 rode ui`
2 lente-uitjes
50 gram taugé
250 gram gepelde Noorse garnalen
3 eetlepels verse korianderblaadjes
6 eetlepels zoute pinda`s
100 gram verse peultjes
4 cm verse gemberwortel
4 eetlepels pindakaas
6 eetlepels kokosmelk
4 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
2 uitgeperste knoflookteentjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pandanrijst gaar koken in licht gezouten water, afgieten, losroeren en af laten koelen.
Puntjes van het pepertje snijden, zaadjes eruit rollen en pepertje in ragfijne ringetjes snijden. Rode ui pellen en halveren. Helften in ragfijne halve ringen snijden. Lente-uitjes schoonmaken. Groene deel in fijne ringetjes snijden, witte deel fijn snipperen.
Taugé 1 minuut blancheren in licht gezouten water. Koud spoelen en uit laten lekken. Peultjes afhalen, 4 minuten blancheren in licht gezouten water, koud spoelen en uit laten lekken.
Gemberwortel schillen en fijn raspen.
Dressing roeren van pindakaas, kokosmelk, vissaus en limoensap. Alle ingredienten door de dressing scheppen. Salade een half uurtje laten staan om de smaken door te laten trekken, nogmaals omscheppen en serveren



Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anmars
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top