1. Home
  2. Recepten
  3. Oud-hollandse kaassoep - met een vleugje nieuwe tijd

Oud-hollandse kaassoep - met een vleugje nieuwe tijd

Door: _infinity_

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2009

Ingrediënten


1 ui
2 tenen knflook
2 el olijfolie
25 g bloem
25 g boter
1 liter groentebouillon
250 geraspte oude kaas
1 handvol bladpeterselie
100 ml droge witte wijn
1 dl crème fraîche
een handvol bieslook
zout en versgemalen peper



Hoewel het recept van kaassoep in oud nederlandse boeken wel voorkomt is het meestal niet meer dan een ongekruid mengsel van kaas en bloem. Het kost niet veel om dit basisrecept om te toveren tot een snel gemaakte delicatesse! Verschillende hollandse kaassoorten zijn geschikt (enkel overjarige is te droog). Oude kaas is favoriet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en bak aan in olijfolie. Voeg boter toe en laat smelten. Voeg hieraan bloem toe, bak kort en voeg vervolgens al roerend de bouillon toe tot er een gladde saus ontstaat.

Bereidingswijze

Voeg kaas toe, samen met fijngehakte bladpeterselie en wijn. Laat nog een paar minuten zachtjes koken en voeg de crème fraiche toe. Zorg dat de kaas goed smelt en niet naar de bodem zakt. Kruid af met zout en peper, voeg bieslook toe als garnering.,

Bron

Oerhollands - Manon Sikkel en M. Klonhammer



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van _infinity_
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top